Karl Vanlouwe

Een Vlaming uit Brussel

Op 22 oktober 1970 begon voor mij het leven in Nieuwpoort, mijn jeugd bracht ik door in Koksijde. Na mijn rechtenstudies in Antwerpen en Brussel, besloot ik definitief te verhuizen naar onze hoofdstad. Samen met mijn vrouw, Annelies, woon ik momenteel in de mooie Brusselse gemeente Ganshoren.

In 1994 begon ik mijn professionele carrière als advocaat aan de Brusselse balie waar mede-eigendom en huurwetgeving mijn specialiteiten waren. Tien jaar later besloot ik van mijn politiek engagement mijn job te maken, ik ging aan de slag als kabinetsmedewerker voor Geert Bourgeois in de Vlaamse Regering. In 2009 kreeg ik dan de kans om als fractiesecretaris de N-VA te ondersteunen in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Vanaf 2010 ruilde ik mijn leven achter de schermen in voor een politiek leven op de voorgrond, de N-VA coöpteerde mij als Senator. In die periode was ik nationaal ondervoorzitter van de partij en ook voorzitter van N-VA Brussel.

Sinds de verkiezingen van 25 mei 2014 mag ik mezelf Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Brussel noemen. In het Vlaams Parlement zetel ik o.a. in de Commissies “Brussel en Vlaamse Rand” en “Buitenlands Beleid en Europese Aangelegenheden”. Naast het Vlaamse niveau, zetel ik ook in de federale Senaat als deelstaatsenator en N-VA-fractieleider. Daarnaast ben ik ook zeer blij de N-VA te mogen vertegenwoordigen in het Europees Comité van de Regio's, waar ik voorzitter ben van de Europese Alliantie (EA), de fractie waartoe de N-VA behoort.

Behalve mijn partijpolitiek engagement, probeer ik mijn vrije tijd deels te besteden aan andere verenigingen zoals:

Wanneer ik nog wat tijd kan vrijmaken, hou ik ervan om te genieten van een mooi concert. Als ik mijn hoofd eventjes helemaal leeg wil maken, spring ik op mijn fiets in het Laarbeekbos of op de Vespa voor een ontspannende rit.

Heeft u nog verdere vragen? Neem gerust contact met me op via karl.vanlouwe [at] n-va.be (email), Facebook of Twitter.

Tot binnenkort alvast!

 

Karl