Vlaamse feestdag in Brussel lokt opnieuw veel bezoekers

Door Karl Vanlouwe op 26 september 2019, over deze onderwerpen: Wonen en werken in Brussel
Karl Vanlouwe

De Vlaamse feestdag in Brussel was opnieuw een succes dit jaar. Meer dan 11.000 mensen namen deel aan de activiteiten. Vlaams Parlementslid Karl Vanlouwe is tevreden met de positieve trend: “Vlaanderen moet aanwezig blijven in Brussel, zijn openheid tonen en zo zijn feestdag kunnen vieren met Vlamingen, Brusselaars en expats.”

Genieten van de Vlaamse feestdag

Karl Vanlouwe ijvert al jaren voor een laagdrempelige Vlaamse feestdag in Brussel. “Vlaanderen moet zijn feestdag overal in het land vieren, en zeker in de hoofdstad. Met activiteiten die een breed publiek bereiken, zowel jongeren als ouderen, via een aangepast programma. Tegelijk moet de Vlaamse gemeenschap in Brussel op de Vlaamse feestdag kunnen genieten van een eenvoudige, laagdrempelige receptie waarbij het glas wordt geheven.”

Familievriendelijk aanbod

Dit jaar waren er optredens van Will Tura en de Brussels Philharmonic in de Ancienne Belgique. Daarnaast waren er activiteiten in Vlaams-Brusselse instellingen zoals de Beursschouwburg, Bronks, het Kaaitheaeter en het Brussels Operette Theater. Op de Grote Markt lokten Radio 2 en de VRT Jazz Band veel volk met een familievriendelijk aanbod.

De aanpak werkt. Het aantal bezoekers aan de Vlaamse feestdag in Brussel ligt al enkele jaren opnieuw boven de 10.000.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is