Senaat heeft 273 vaste medewerkers voor amper 8 vergaderingen

Door Karl Vanlouwe op 3 december 2014, over deze onderwerpen: Senaat

De hervormde Senaat heeft nog altijd 273 voltijdse medewerkers in dienst, terwijl er amper acht jaarlijkse bijeenkomsten op de agenda staan. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. De Senaat probeert zijn ambtenaren in te zetten in de andere parlementen, maar voorlopig met weinig succes.

Sinds de zesde staatshervorming stelt de hervormde Senaat nog maar weinig voor. Er zitten slechts zestig senatoren, het aantal commissies is ingeperkt tot drie en de senatoren komen jaarlijks acht tot tien keer samen. Ondanks die hervorming bleven de 273 vastbenoemde medewerkers van de Senaat op post, ook al is er voor hen weinig om handen. "Er is niet genoeg nagedacht over de consequenties van de hervorming", zegt ondervoorzitter Karl Vanlouwe (N-VA).

Op de loonlijst van de Senaat staat onder anderen een honderdtal universitairen (vooral vertalers en tolken), 15 commissiesecretarissen (van wie er 12 overbodig zijn), 32 veiligheidsagenten en een grote groep Kamerpersoneel dat het papier rondbrengt of de koffie bedeelt.

Bron: deredactie.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is