Amerikaanse handelsoorlog slecht voor Vlaanderen

Door Sander Loones, Karl Vanlouwe op 14 maart 2018, over deze onderwerpen: Economie, Europees Parlement, Europese Commissie, Buitenlandse Zaken, Diplomatie
Amerika

De Amerikaanse invoerheffingen op staal en aluminium zijn slecht voor Vlaanderen. Een handelsconflict met de Verenigde Staten moeten we ten allen prijze vermijden. Europarlementslid Sander Loones en Vlaams volksvertegenwoordiger Karl Vanlouwe zijn ongerust over een mogelijke handelsoorlog tussen Europa en de VS. “Wij kiezen voor correcte en verstandige handel.”, zeggen ze.

Europese samenwerking

Hoewel de Amerikaanse maatregelen in de eerste plaats tegen China zijn gericht, bedreigen ze ook de traditionele Europese bondgenoten van de VS. “Handel is het fundament van onze Europese gemeenschappelijke samenwerking. We moeten duidelijk maken dat we geen handelsoorlog willen die die samenwerking aan het wankelen brengt”, waarschuwt Sander Loones.

Schade voor Vlaanderen

Volgens Karl Vanlouwe zijn de aangekondigde invoermaatregelen slecht voor iedereen. “De heffingen schaden de Amerikaanse industrie, de Europese economie en de wereldhandel in zijn geheel. Ze zijn ook slecht voor de Vlaamse economie, die al zwaar onder druk staat door de brexit”, besluit Vlaams Parlementslid Vanlouwe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is