Vlaamse zomer in Brussel

De coronacrisis heeft ook een impact op de viering van de Vlaamse feestdag op 11 juli in Brussel. Een volksfeest met duizenden bezoekers is niet mogelijk. De Vlaamse Regering bereidt een alternatief voor. Vanlouwe reageert enthousiast. “Er zijn activiteiten en vieringen op de dag zelf, maar er is ook een traject nadien om Vlaanderen in de hoofdstad niet alleen op die ene dag te vieren maar de hele zomer door.”

Ideale bestemming

Zodra het voorziene aantal aangeboden wandelingen en activiteiten volzet zijn, krijgen de bezoekers alternatieven aangeboden om op een andere dag naar de hoofdstad te komen. “11 juli zal dit jaar dus een soort ‘startmoment’ zijn met een beperkt aantal activiteiten, maar met de bedoeling om aan de Vlaming duidelijk te maken dat Brussel alle andere dagen van de zomer de ideale bestemming is voor een wandeling, een bezoek of een activiteit.”

Vanlouwe wil dat de focus op 11 juli blijft liggen en dat de activiteiten gekoppeld blijven aan die Vlaamse feestdag. Verder pleit hij voor de organisatie van een grote volksreceptie in de toekomst, naar het voorbeeld van nieuwjaarsrecepties in steden als Antwerpen en Gent.