Tien Brusselse gemeenten werken samen met Huis van het Nederlands

Door Karl Vanlouwe op 15 januari 2015, over deze onderwerpen: Lokaal beleid, Nederlands leren, Wonen en werken in Brussel, Lokaal beleid, Nederlands leren, Wonen en werken in Brussel, Lokaal beleid, Nederlands leren, Wonen en werken in Brussel
Tien Brusselse gemeenten werken samen met Huis van het Nederlands

Tien Brusselse gemeenten en twee OCMW’s doen (in min of meerdere mate) een beroep op het aanbod van het Huis van het Nederlands om de tweetaligheid van hun diensten te verbeteren. Dat bleek uit een antwoord van minister Gatz in het Vlaams Parlement. De N-VA hoopt dat Brusselse gemeentebesturen nog meer hun verantwoordelijkheid nemen om de kennis van het Nederlands bij de gemeentelijke diensten op te vijzelen.

Dat niet alle gemeenten ingaan op het op maat gesneden aanbod Nederlands van het Huis van het Nederlands, is volgens de N-VA een gevolg van te weinig sensibilisering. Het aanbod is ook te weinig bekend. Daarom breken we een lans voor meer sensibilisering en promotie.

Als gemeenten een beroep doen op het Huis van het Nederlands, volgt eerst een grondige analyse van de taalsituatie op de diverse diensten. Op basis daarvan formuleert het Huis aanbevelingen en helpt het om taalacties op te starten. In samenwerking met de Centra voor Volwassenenonderwijs ontwikkelde het Huis bovendien lessen op maat voor loketbedienden en parkeerwachters. Een digitaal leerplatform staat ook in de steigers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is